Претплатете се за нови производи, промоции и попусти

Последно додадено во Статии и Совети:

Полжав заробен во килибар откако се размножил пред 99 милиони години
Парчето килибар било откриено во еден рудник во северот на Мјанмар од страна на екипата предводена од Адриен Јокум од Институтот за истражување Сенкенберг. Прочитај повеќе

Нови видови на оси пронајдени во доминиканскиот килибар
Пронајдени се четири нови видови на Evaniidae паразитски оси, сочувани во смола стара 25 милиони години, фосилизирана во килибар во Доминиканка Република и Мексико. Прочитај повеќе

Во парче килибар пронајден најмалиот диносаурус во светот.
Во 2016 година во Мјанмар е пронајдено парче килибар во кое се наоѓа череп од најмалиот праисториски диносаурус кој некогаш бил откриен. Прочитај повеќе

Дали е пронајдена познатата Килибарна соба?
Тројца Германски истражувачи веруваат дека ја пронашле Килибарната соба, која има огромна вредност. Тие испитувајќи изјави од сведоци... Прочитај повеќе