Статии и СоветиПолжав заробен во килибар откако се размножил пред 99 милиони години

Парчето килибар било откриено во еден рудник во северот на Мјанмар од страна на екипата предводена од Адриен Јокум од Институтот за истражување Сенкенберг.


Нови видови на оси пронајдени во доминиканскиот килибар

Пронајдени се четири нови видови на Evaniidae паразитски оси, сочувани во смола стара 25 милиони години, фосилизирана во килибар во Доминиканка Република и Мексико.


Во парче килибар пронајден најмалиот диносаурус во светот.

Во 2016 година во Мјанмар е пронајдено парче килибар во кое се наоѓа череп од најмалиот праисториски диносаурус кој некогаш бил откриен.


Дали е пронајдена познатата Килибарна соба?

Тројца Германски истражувачи веруваат дека ја пронашле Килибарната соба, која има огромна вредност. Тие испитувајќи изјави од сведоци...


Никнување на млечни запчиња

Дали сте знаеле дека млечните заби потешко никнуват но побрзо се развиват од останатите.


Остракоди во килибар

ракче заробено во бурмански килибар од перидот на креда..


Во парче килибар пронајден полжав стар 99 милиони години

Мал земјен полжав беше пронајден неодамна во северен Мјанмар, со големина...


Инсекти заробени во килибар (трет дел)

милиони години историја заробена во..


Инсекти заробени во килибар (прв дел)

милиони години историја..


 [Страна 1]  [Страна 2]  [Страна 3]  [Страна 4