Статии и СоветиИнсекти заробени во килибар

милиони години историја во само еден полу-скапоцен камен..


Заробени во времето: Најстарите фосили најдени во килибар (втор дел)

Многу често, некои неверојатно убави и деликатни суштества се наоѓаат во килибарот. Тоа може да бидат микроскопски фосили на изумрени планктони или пак речиси целосен скелет на диносаурус


Заробени во времето: Најстарите фосили најдени во килибар (прв дел)

Многу често, некои неверојатно убави и деликатни суштества се наоѓаат во килибарот. Тоа може да бидат микроскопски фосили на изумрени планктони или пак речиси целосен скелет на диносаурус


Тестови со кои може да се провери автентичноста на килибарот

Луѓето купуват килибар и мислат дека е вистински, бидејќи не можат да ја препознаат разликата. Погледнете неколку тестови со кои може да знаете дали имате вистински килибар.


Разлика помеѓу балтичкиот и други видови килибар

Балтичкиот килибар е карактеристичен по тоа што..


Процес на настанување на килибарот

последниот производ од милиони години бавна обработка..


Боја по која е препознатлив килибарот, најчестата боја на килибарот

Килибарот може да се најде во повеќе бои со над 300 нијанси. Денес најчесто килибарот се наоѓа во...


Килибарни ѓерданчиња за бебиња

За бебињата најчесто се користат килибарни ѓерданчиња заради нивната практичност. Секое килибарно ѓерданче е направено од природен балтички килибар...


Најчесто поставувани прашања за килибар

За да се добие што е можно повеќе од терапевтска вредност на килибарот..


Моќта на килибарот низ историјата

Во природата, смолата се користи од страна на самото дрво, како природен антибиотик или заштита од инфекција или повреда. Со векови се корист...


 [Страна 1]  [Страна 2]  [Страна 3]  [Страна 4