Статии и СоветиНајскапиот килибарен ѓердан

Дејли Маил пишува за уникатен килибарен ѓердан кој содржи 40 милиони години историја..


Лековити својства на килибарот

килибар измешан со мед го лечи грлото, увото и очните болести и доколку се зема со вода ги лекува и стомачните болести..


Како да го одржувате килибарот

Без разлика дали го носите секојдневно или не, килибарот треба да се чува соодветно за да не го изгуби сјајот.


Интересни факти за килибарот

Килибарот е фосилизирана смола од древни дрвја кои постоеле пред повеќе од 50...


Вредноста на килибарот, најскапи парчиња килибар

Како се проценува вредноста на килибарот и кои се најскапите парчиња до сега продадени...


Неколку совети при купување детско килибарно ѓерданче

Прочитајте и дознајте како да направите правилен избор при купување на килибарно ѓерданче за вашето бебе.


Бојата на килибарот

Постојат два главни фактори за кои е познато дека влијаат на бојата на килибарот. Еден од нив се меурчињата кои можат да се најдат во...


Како настанал килибарот

Килибарот е фосилизирана смола од иглолисни дрвја Pinus Succinifera, формирана преку природна полимеризација на оригиналните органски соединенија


Kако да препознаете вистински килибар од неговите копии

Како што се менува светот, луѓето секогаш наоѓаат нови начини да ја копираат природата.


Пронајдена првата опашка од диносаурус зачувана во килибар

На задоволство на научниците, овој неверојатен пронаjдок од пред 99 милиони години е прекирен со пердуви.


 [Страна 1]  [Страна 2]  [Страна 3]  [Страна 4