Статии и СоветиПопуст до 60% на накит од S&A!

-Избор од целата колекција накит на полскиот гигант S&A по специјални цени до 26 септември


продолжение ... Најголемо светско уметничко дело направено од килибар...дали некогаш ќе биде пронајдено?

Судбината на оригиналната Килибарна соба останува една од најголемите мистерии во светот. До 1709 год. биле изработени 50% од килибарните панели и веќе биле поставени на зидовите. Иако незавршена Килибарната соба предизвикала одушевување кај Фридрих Први


Најголемо светско уметничко дело направено од килибар...дали некогаш ќе биде пронајдено?

Едно од најуникатните изгубени богатства на сите времиња не се состои ниту од злато, ниту од сребро или од скапоцени камења туку од преку 6 тони килибар.


КИЛИБАР - злато на северот

Килибар, минерал познат под многу имиња како BYRSZTYN BALTYCKI, SUCCINUM, ELEKTRON, AMBER, BERNSTEIN, AMBRA, KERBA, JANTAR, RAV, GINTARAS, GINTARAS KEHRIBAR, БУРШТИН, BOROSTYAN, SUKCENO, MERIPIHKA, CHIHLIMBAR, ĆILIBAR... е фосилизирана смола од иглолисни


 [Страна 1]  [Страна 2]  [Страна 3]  [Страна 4]